Raamdecoratie slaapkamer

Een slaapkamer is bij uitstek de meest persoonlijke en intieme kamer in het huis. Iedereen heeft een eigen, persoonlijk aangeklede slaapkamer. Hij past qua kleuren, stijlen en voorwerpen zo goed mogelijk! Naast een persoonlijke touch, is het ook fijn als de kamer warm aanvoelt.

Veel mensen decoreren zich suf: alles wordt uit de kast getrokken. de vloer wordt op maat ontworpen, meubels zijn op elkaar afgestemd en het behang is voorzien van een passende, unieke print. Toch mist er nog iets: de raamdecoratie!

Bekijk de raamdecoraties

 

Soorten raamdecoratie voor in de slaapkamer

Er zijn verschillende soorten raamdecoraties. Van simpele zelf te maken stickers, tot raamfolie, gordijnen, lamellen, shutters, horren en ga zo maar door. Elk product is anders en straalt iets anders uit. Juist hierdoor is het zo krachtig in de slaapkamer en wordt er vaak te makkelijk over gedaan, als je het ons vraagt!

Zo zijn de gordijnen vaak geeneens een punt van discussie bij het ontwerpen van de kamer, alleen de kleur is de variabele. Dit is zonde, want er zijn zoveel meer mogelijkheden!  Hieronder beschrijven we de belangrijkste productsoorten op het gebied van slaapkamer raamdecoratie die niet al te vaak voorkomen. Er is nog veel meer keuze, maar dit is een goed startpunt! We behandelen:

  • Vouwgordijnen 
  • Rolgordijnen
  • Shutters

Deze drie soorten raamdecoratie zijn uitermate geschikt voor de slaapkamer, maar zijn hier nog niet standaard te vinden. Vandaar dat ze nu in de spotlights staan.

Optie 1: Vouwgordijnen

Gordijnen zijn de standaard qua raamdecoratie in de slaapkamer. Doordat gordijnen toch de echte klassiekers zijn voor wat betreft raambekleding zijn ze ook tijdloos en de stoffen zorgen voor een rustige uitwerking op de rest van de kamer. Denk daarbij aan slaapkamers met dikke, stoffen gordijnen die van het plafond tot de vloer reiken. Deze gordijnen bedoelen wij niet, wij bedoelen een vrij nieuwe sub-categorie, namelijk de vouwgordijnen.

Vouwgordijnen hangen horizontaal aan het plafond of het raamkozijn en worden middels een touwtje of stok aan de zijkant opgerold of neergelaten. Vouwgordijnen zijn hierdoor luchtiger en lichter dan klassieke gordijnen. Een ander fijn voordeel is dat je ervoor kunt kiezen om het gordijn niet helemaal open of dicht te doen, maar ook een kier open kan laten voor sfeervolle lichtinval.

Tot slot realiseren vouwgordijnen in de slaapkamer een rustige, landelijke sfeer. Hierbij is het mogelijk om verduisterende of lichtdoorlatende stof te gebruiken, voor ieder gewenst effect.

Optie 2: Rolgordijnen

Een variatie op de vouwgordijnen zijn de rolgordijnen. Je hebt enkele rolgordijnen (bestaande uit één soort stof) en duo rolgordijnen, waarbij twee stofsoorten gebruikt worden (de één is doorzichtig, de ander niet).

Rolgordijnen zijn qua karakter strakker en moderner dan de landelijk ogende vouwgordijnen. Rolgordijnen hebben geen vouwen erin en zijn vaak ongeplooid/strak, terwijl vouwgordijnen dit soms niet hebben.

Duo rolgordijnen geven daarnaast leuke effecten en bieden de mogelijkheid om twee kleuren uit de slaapkamer ook in het gordijn terug te laten komen, bijvoorbeeld een lichte en een donkere kleur.

De rolgordijnen geven dus een moderne, rustige sfeer en ze zijn er in veel diverse soorten en maten. Naast dat ze er leuk uitzien, zijn ze bovendien ook zo geïnstalleerd!

Neem contact met ons op!

 

Optie 3: Shutters

Shutters zijn als categorie de meest unieke van de slaapkamer raamdecoraties die zijn behandeld. Ze kunnen het beste worden omschreven als luiken met daarin verstelbare lamellen. Ideaal als raambekleding in de slaapkamer!

Shutters worden vaak van hout gemaakt met een natuurlijke uitstraling, voor een landelijk effect, al zijn er ook klassieke en moderne shutters te vinden bij ons in de winkel. De shutters worden op het raam bevestigd.

De lamellen kunnen gesloten of geopend worden, waardoor het licht wel of niet binnenkomt. Door de lamellen in de ene shutter open te doen en juist in de ander te sluiten, kunnen leuke effecten gegenereerd met licht en schaduw, voor een extra dimensie in de slaapkamer.

Jeka Wonen

Er is veel meer keus dan de standaard gordijnen op de slaapkamer, de decoratie op de slaapkamerramen is zo bont te maken als men zelf verzint.

Bij Jeka Wonen in Monster, zijn veel verschillende raamdecoraties te vinden. Sterker nog, Jeka Wonen is een woonwinkel gespecialiseerd in stofferingen. Wij zijn dus dé expert op het gebied van onder meer tapijten, laminaten, zonweringen, behang, meubels en uiteraard ook (slaapkamer) raamdecoratie.

Jeka Wonen levert hoogwaardige kwaliteit en denkt graag mee met u bij het realiseren van uw woonproject. Kom langs in de winkel in Monster, of neem contact met ons op.

Neem contact met ons op!

Geen inspiratie?
Met onze interieurstyliste kunt u tot de gewenste sfeer in huis komen.
Vul het formulier in en laat ons helpen!

Contact

Molenstraat 37/39
2681BM Monster
0174-213873
info@jeka-wonen.nl
KVK 50497839
BTWnr: NL179.529.298.B01

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10.00 - 15.00
Woensdag 10.00 - 15.00
Donderdag 10.00 - 15.00
Vrijdag 10.00 - 15.00
Zaterdag 10.00 - 15.00
Zondag Gesloten